mijn pensioen inzien

Mijn pensioen inzien

“Waar kan ik mijn pensioen inzien?”

Laatst was ik bij een klant. Zij gaf aan dat ze enige tijd voordat haar man overleed, een vakbond had gebeld om informatie te krijgen wat haar inkomenspositie zou zijn als haar man zou overlijden. Haar man was toen al ernstig ziek en hij maakte zich zorgen over haar financiële situatie na zijn overlijden. Ze kreeg te horen dat de vakbond haar niet verder kon helpen.

Het is erg jammer dat het werk van Stichting Pensioenregister nog erg onbekend is. Goed om hier aandacht aan te besteden dus. Stichting Pensioenregister (SPR) is een samenwerkingsverband tussen de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars.

Mijn pensioen inzien: website Mijnpensioenoverzicht.nl

In 2011 is de website Mijnpensioenoverzicht.nl gestart door de pensioensector om mensen beter inzicht te geven in hun pensioen.

Wat staat er op de site?

  • de site is een goede start voor overzicht en inzicht in uw pensioen. U kunt er informatie vinden over de AOW en uw opgebouwde pensioen, van eerdere werkgever(s) en de huidig werkgever.
    • Hoeveel AOW en pensioen heb ik tot nu toe opgebouwd?
    • Wat ontvangen mijn nabestaanden als ik overlijd?
    • Welke gebeurtenissen in mijn leven zijn van invloed op mijn pensioen (bijvoorbeeld scheiding)?
  • ook heeft u inzicht in de contactgegevens van de pensioenuitvoerders zodat u bijvoorbeeld wijzigingen van privé – of werksituatie door kan geven.

Log eens in om te kijken wat uw situatie is! Klik <hier>

Website Pensioenkijker.nl

Een andere interessante website in dit verband is Pensioenkijker.nl.

Hier staat algemene en objectieve informatie over pensioen. Deze site wil ervoor zorgen dat Nederlanders gaan nadenken over hun pensioen. Ook maakt de website het pensioen begrijpelijker.

Zeer de moeite waard om meer te weten te komen over alles wat met pensioen te maken heeft: pensioenleeftijd, pensioen aanvragen, pensioenkeuzes, belastingregels

Kijk eens op deze site om te zien wat je er allemaal kan vinden! Klik <hier>